Skip to Main Content
  • Suomi
  • English
  • Linde Worldwide
  • The Linde Group
  • Tietoa AGAsta
  • Urapolku
  • My.AGA.fi
  • Teollisuuskaasut
    Suomi

  • Kaasut ja teollisuuskaasut
  • Koti
  • Toimialat
      • Autoteollisuus
      • Avaruus- ja puolustustekniikka
      • Elektroniikka
        • LED Solid State Lighting
        • Photovoltaics
        • Crystalline Silicon Photovoltaics
        • Thin-Film Silicon Photovoltaics
        • Semiconductors
        • Materials & Technologies for Semiconductors
        • TFT-LCD
          • TFT-LCD Manufacture
        • Wafer & Polysilicon
      • Elintarvikkeet ja juomat
        • Juomat
        • Meijerituotteet
        • Leipomotuotteet ja kuivat elintarvikkeet
        • Hedelmät ja vihannekset
        • Kala ja äyriäiset
        • Liha (nauta, porsas, siipikarja)
        • Rasvat ja öljyt
        • Valmisruoat
        • Kasvihuoneviljely
        • Jakelu
      • Energia
        • Biomassa ja biopolttoaineet
        • Nesteytetty maakaasu – LNG
          • LNG käytössä
        • Tuulienergia
      • Kalankasvatus
      • Kemikaalit
        • Hieno- ja erikoiskemikaalit
        • Perus- ja petrokemikaalit
      • Konepajateollisuus
        • Hiilidioksidin talteenotto ja varastointi
      • Kuljetus & logistiikka
      • Kumi ja muovi
      • Laboratoriot
      • Laivanrakennus
      • Lasin valmistus
      • Lääke- ja biotekniikka
      • Metalliteollisuus
        • Alumiini
        • Valimoteollisuus
        • Lämpökäsittely
        • Terästeollisuus
      • Offshore
        • Offshore yhteystiedot
      • Rakentaminen
        • Rakennustyömaiden nestekaasulämmitys
      • Ravintolat ja baarit
      • Sellu- ja paperiteollisuus
      • Terveydenhuolto
      • Ympäristö
  • Ratkaisut
      • Analyysit ja instrumentointi
        • Jäljitettävyys
      • Hitsaus
        • Kaasuhitsaus
        • Kehittyneet hitsausratkaisut
        • Plasmahitsaus
        • TIG-hitsaus
        • MIG-juotto
        • Laserhitsaus
        • MIG-/MAG-hitsaus
      • Inertointi
        • Typpipatjakäsittely elintarviketeollisuudessa
        • Suojakaasupatja kemian teollisuudelle
        • Kuohkeutus
        • Kaasuhuuhtelu elintarviketeollisuudessa
        • Puhdistus kemianteollisuudelle
        • Kuplitus elintarviketeollisuudessa
        • Kuplitus kemianteollisuudelle
        • Sekoitus
        • Erotus
      • Jäähdytys
      • Pakastaminen ja jäähdytys
        • Kryogeeninen kondensaatio
        • Kuonan jäähdytys
        • Elintarvikkeiden jäähdytys ja pakastus
          • Kala ja äyriäiset
          • Meijerituotteet
          • Liha ja lihatuotteet
          • Valmisruoat
        • Maaperän jäädytys
        • Kylmäkuljetukset ja kylmäkontit
        • Jäähdytys metallien valmistuksessa
        • Terminen ruiskutus
        • Nopea jäähdytys
        • Kryogeeninen purseenpoisto
        • Kutistussovitus
        • Betonin jäähdytys
      • Kaasukeskukset ja asennukset
        • Kaasukeskusjärjestelmät
      • Kryogeeninen säilytys
      • Kalankasvatus
        • Vesiviljelyn ja vedenkäsittelyn innovaatiokeskus
        • SOLVOX CV
        • SOLVOX Stream
        • SOLVOX OXYSTREAM
      • Leikkaukseen & hitsaukseen liittyvät prosessit
        • Juottaminen
        • Liekkikuumennus
        • Kaasutalttaus
        • Terminen ruiskutus
        • Liekkioikaisu
        • Liekkipuhdistus
      • Leikkaus
        • Polttoleikkaus, kaasuleikkaus ja -välineet
        • Laserleikkaus ja metalli
        • Plasmaleikkaus
      • Lämpökäsittely
      • Lääke- ja biotekniikka
      • Muunnetut ilmakehät
        • Hiilihapotus
        • Kaasutainnutus
        • Hiilidioksidilannoitus
        • Nestemäisen typen annostelu
        • Suojakaasupakkaaminen
          • Suojakaasutekniikka
          • MAPAX ratkaisut
          • MAPAX ratkaisut meijerituotteille
          • MAPAX ratkaisut leipomotuotteille ja kuiville elintarvikkeille
          • MAPAX ratkaisut kalalle ja äyriäisille
          • MAPAX ratkaisut hedelmille ja vihanneksille
          • MAPAX ratkaisut lihatuotteille
          • MAPAX ratkaisut valmisruoille
        • Hapetus kalankasvatuksessa
      • Petrokemian prosessit ja jalostus
        • Vetysovellukset jalostamoissa
        • Happirikastus Claus-laitoksissa
        • Happirikastus FCC-yksiköissä
        • Epätäydellinen hapettaminen
      • Prosessikemia
        • Asetyleeni kemiallisissa synteeseissä
        • Öljyn ja rasvan hydratointi
        • Sekoitus
        • Kaasu–nestereaktiot
        • Reaktorin ja prosessin jäähdytys
        • Epäyhtenäiset hapettamiset
        • pH:n säätö
      • Puhdistus, kiillotus ja hiominen
        • Kryopuhdistus
        • Kryogeeninen hionta
      • Puristusmuovaus, solustus, muovaus & suulakepuristus
        • Renkaiden vulkanointi
        • Solustus suulakepuristuksessa
        • Sisäinen jäähdytys suulakepuristuksessa
        • Ruiskuvalu
        • Puhallusmuovaus
      • Sellun- ja paperinvalmistus
        • Paperinvalmistusprosessin tehokkuus
          • ADALKA-prosessi
          • ACU Alkalinity Control Unit
          • CODIP
          • GRAFICO
          • ACTICO
          • Tehokkaampi vedenpoisto
          • pH:n säätö
        • Sellunvalmistusprosessin tehokkuus
          • Valkolipeän hapetus
          • Valkaisu
          • Meesauunin tehokkuuden lisääminen hapella
          • Sellun pesu
          • Saippuan esikäsittely
      • Sulatus ja kuumennus
        • Kuumennusuunit
        • Alumiinin sulatus
        • Senkan kuumennus
        • Kuumennus metallien valmistuksessa
        • Lasin muokkaus ja prosessointi
        • Lasin sulatus
      • Veden puhdistus
        • Jäteveden puhdistus
        • Veden pH:n säätö
  • Tuotteet
      • Biokaasu
      • Elektroniikkakaasut ja -kemikaalit
      • Elintarvikekaasut
        • BIOGON C
        • BIOGON N
        • BIOGON O
      • Elintarvikkeiden pakastaminen
        • CRYOLINE-tuoteryhmä
        • CRYOLINE CF
        • CRYOLINE CS
        • CRYOLINE CW
        • CRYOLINE MT
        • CRYOLINE PE
        • CRYOLINE SC
        • CRYOLINE SI
        • CRYOLINE TI
        • CRYOLINE XF
        • Kryogeeniset pakastimet ja säiliöt
      • Erikoiskaasut ja -laitteet
      • GENIE-kaasupullo
        • Miksi vaihtaa GENIE-kaasupulloon?
          • Parempi työympäristö
          • Parempi tuottavuus
          • Turvallisuus
          • GENIE-laskentatyökalu
          • Usein kysytyt kysymykset
        • GENIE ViPR -kaasupullo
          • GENIE-kuljetusalusta
          • GENIE-teleskooppikahva
        • GENIE-lisävarusteet
          • GENIE-paineensäätimet
          • GENIE-kuljetusalusta
          • GENIE-teleskooppikahva
        • GENIE-videot
        • Tilaa GENIE
      • Helium
        • Helium ilmapallot, kaasupullot ja turvallisuusohjeet
      • Hitsauskaasut
        • Polttokaasut
          • Asetyleeni
          • Nestekaasu
          • Vety
        • Laserkaasut
          • Resonaattorikaasut
          • Prosessikaasut
          • LASERLINE kaasuratkaisut
        • Plasmakaasut
        • Suojakaasut
          • MISON suojakaasut
          • Muut suojakaasut
        • ODOROX hajuhappi
      • Hitsaustarvikkeet
        • SMOOTHFLO säätimet
        • X11 PRO sarjat
      • Ilmakehän kaasut
      • Kaasuasennukset
      • Kaasuilmaisin
      • Kaasukeskusjärjestelmät
        • Kaasukeskukset ja asennukset
      • Yleistä kaasuista
      • Kalankasvatus
      • Kuivajää (hiilihappojää)
        • Turvaohjeet kuivajään käsittelyyn
      • Kuluttajatuotteet
      • Kylmäaineet
        • Luonnolliset kylmäaineet
          • R717 (ammoniakki)
          • R744 (hiilidioksidi)
          • R290 Propaani
          • R600a Isobutaani
          • R1270 Propyleeni
        • HFC-kylmäaineet ja kaasut
          • R23
          • R32
          • R134a
          • R227ea
          • R245fa
          • R404A
          • R407A
          • R407F
          • R407C
          • R410A
          • R413A
          • R417A
          • R422A
          • R422D
          • R427A
          • R437A
          • R438A
          • R507A
          • R508B
          • ISCEON MO89
        • HFO-kaasut
          • Opteon YF (R1234yf)
          • SOLSTICE 1234yf (R1234yf)
          • SOLSTICE 1234ze (R1234ze)
          • R448A
          • R449A (Opteon XP40)
          • R452A (Opteon XP44)
          • R455A (Solstice L40X)
        • MAC - moottoriajoneuvojen ilmastointi
        • F-kaasudirektiivi
        • Kylmäaineet kuljetusten jäähdytykseen
      • Lääkkeelliset kaasut
      • Lääkkeet
      • Nestekaasu
        • Nestekaasutietoa
      • Nesteytetyt kaasut
        • Argon
        • Hiilidioksidi
        • Typpi ja typpikaasu
        • Happi
      • Pakatut kemikaalit
      • Renkaiden typpitäyttö
      • Sairaalalaitteet
      • Suunnittelu ja toteutus
      • Toimitustavat
        • Kaasupullot
          • Pullopaketit
          • Kaasupullon hartiaosa
          • Kaasupullon tekniset tiedot
          • Yksilöpulloseuranta
          • NEMO PLUS
          • Nestekaasu
          • UNICYL® hitsauskaasupullo
        • Toimitus nesteenä
        • Putkitoimitukset
          • On-site-toimitus
          • Ilmakaasulaitokset
  • Palvelut
      • Tehokas hallinnointi
        • Sähköinen laskutus
        • Kaasupalvelut
          • ACCURA-pullopalvelu
          • ACCURA-säiliöpalvelu
        • Yksilöpulloseuranta
      • Prosessiosaaminen
        • Palvelut teollisuudelle
        • Palvelut elintarviketeollisuudelle
        • Leikkaus, hitsaus ja kuumennus
        • Lämpökäsittelyprosessit
      • Turvallisuus & laatu
        • Kaasutodistukset ja -analyysipalvelut
        • Kunnossapito
        • Turvallisuuskoulutus
          • Kaasujen turvallinen käsittely
          • Kaasujen turvallinen käsittely sisältäen nesteytetyt kaasut
          • Säiliöaseman käytönvalvoja
          • Kaasunjakelujärjestelmien turvallinen käyttö
          • Erikoiskaasut
          • Metallien lämpökäsittely
        • Suunnittelupalvelut
        • Riskianalyysipalvelut
      • Toimitusvarmuus
        • Automaattinen toimituspalvelu
        • Hätä- ja pikatoimitukset
  • Turvallisuus ja terveys
      • Turvallisuus, terveys, ympäristö ja laatu sekä sertifikaatit
      • Käyttöturvallisuustiedotteet
      • Yhteiskuntavastuu
      • Eettinen säännöstö
      • Ympäristö ja energia
      • Kaasupullojen turvallinen käsittely
        • Kaasupullojen käsittely
        • Kaasupullojen tunnistaminen ja värit
        • Kaasukeskusten asentaminen
        • Kaasupullojen varastointi ja säilytys
        • Kaasupullojen kuljetus
        • Asetyleenin turvallinen kuljetus ja käsittely
          • Asetyleenin vaarat
          • Asetyleeni: Hyvät käytännöt
          • Asetyleeni: Turvallisuuden edistäminen
      • Kryogeenisten nesteiden turvaohjeet
      • Laitteiden turvallisuus
        • Kaasulaitteisiin liittyviä neuvoja
      • Turvallisuuden parantaminen
      • Kaasujen käyttöön liittyvät riskit
        • Palavat kaasut
        • Tukahduttavat kaasut
        • Happi, nestemäinen happi ja happikaasu
      • REACH
      • EIGA
  • Asiakaspalvelu
      • Asiakastilin avaaminen
      • Myyntipistehaku
      • Vuokrat ja yleiset ehdot
        • Vuokrasopimukset
        • Kaasupullojen vuokraus
      • Yhteystiedot
      • Tilaaminen
        • Nestekaasun tilausasiakkaat
      • Sähköinen laskutus
      • Hätätilanteet
      • Kuljetukset
      • Usein kysyttyä
  • Uutiset
      • AGAn uutiset
      • Magasiini ja uutiskirjeet
        • Uutiskirjetilaus
      • Työkalut
        • Kaasulaskuri
        • Erikoiskaasuopas
        • AGAn kaasuopassovellus älypuhelimille
        • Älypuhelinten aquaculture-sovellus
        • Kemikaalit A-Ö
      • Asiakaskokemuksia
        • Finnair
        • Husqvarna
        • Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
        • Maakaasua ympäristön hyväksi
        • Octapharma
        • Flawless Welding
        • Oilon Scancool Oy
        • SAS
        • ASM Foods
        • Carelian Caviar
        • VTT
        • Naoi Group
        • Skanska
        • Drammen kjøkken KF
        • Vahterus Oy
        • Seniori Ateria Oy
        • Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi
  • Ladattavat aineistot
      • Esitteet & ohjeet
      • Käyttöohjeet
      • Käyttöturvallisuustiedotteet
      • Turvallisuusohjeet
  •  
  • Language
    • Suomi
    • English
  • Linde Worldwide
  • The Linde Group
  • Tietoa AGAsta
  • Urapolku
  • My.AGA.fi
  • Uutiset
  • AGAn uutiset
  • Magasiini ja uutiskirjeet
  • Työkalut
  • Asiakaskokemuksia
    • Finnair
    • Husqvarna
    • Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
    • Maakaasua ympäristön hyväksi
    • Octapharma
    • Flawless Welding
    • Oilon Scancool Oy
    • SAS
    • ASM Foods
    • Carelian Caviar
    • VTT
    • Naoi Group
    • Skanska
    • Drammen kjøkken KF
    • Vahterus Oy
    • Seniori Ateria Oy
    • Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi
  • Uutiset
  • Asiakaskokemuksia
  • Naoi Group

Japanilaisia makuja ruotsalaisille makuhermoilleMiten Japanilaisen ruoan herkät maut voidaan säilyttää pakasteessa? Voidaanko ruokaa tuottaa massatuotantona tinkimättä laadusta ja elintarviketurvallisuudesta? Entä voidaanko Ruotsin markkinoille luoda tuote, joka kunnioittaa Japanilaisen ruokakulttuurin pitkäaikaisia perinteitä? Tässä vain muutamia kysymyksiä, jotka nousivat esiin AGAn vieraillessa japanilaista ruokaa tuottavan asiakkaansa Naoi Groupin luona Tukholmassa.

Kyoko Naoin vuonna 1986 perustama Naoi Group toimittaa aitoa japanilaista ruokaa Ruotsin markkinoille. Yhtiön erikoisuutena ovat japanilaiset gyoza-nyytit, joita se tuottaa Tukholman ulkopuolella Vällingbyssä sijaitsevassa äskettäin uudistetussa huippumodernissa laitoksessaan.

Naoi kertoo muuttaneensa Ruotsiin vuonna 1982 työskenneltyään aikaisemmin lentoemäntänä. Hän hämmästyi huomatessaan, ettei hänen uudesta kotimaastaan saanut tuoreita japanilaisia tuotteita. Pian hän perustikin oman japanilaista ruokaa maahantuovan yrityksensä.

Ensimmäiset 25 vuotta Naoi Group toi maahan tuotteita sushi-baareille ja ravintoloille, kunnes se aloitti oman tuotantonsa ja päivittäistavarakaupan vuonna 2007. Nykyään yhtiö keskittyy yksinomaan japanilaisen ruoan tuottamiseen Ruotsin ravintoloille, tukkukauppiaille ja kuluttajille.

Rakkaus ruokaan on asia, joka yhdistää kaikkia kymmenentä Naoi Groupin työntekijää. Tänä iltana muutamat heistä ovat kokoontuneet maistiaisiin. Maistelun kohteena on parhaillaan kehitteillä oleva uusi lohinyytti.

Myyntipäällikkö Hans Filippi, joka on myös koulutettu kokki, liittyi Naoi Groupiin vuonna 2007.

"Olemme hyvin kansainvälinen ryhmä, jossa monet erilaiset ​​kulttuurit ovat edustettuina", hän selittää. "Monimuotoisuudesta on todella hyötyä kehittäessämme uutta tuotetta, koska uusia reseptejä voidaan testata monilla erilaisilla ​​makuhermoilla."

Naoi Groupin laatu- ja elintarviketurvallisuusjohtaja Lisa Green on intohimoinen foodie, joka muutti Tukholmaan 23 vuotta sitten Ohion osavaltiossa sijaitsevasta Akronista, Yhdysvalloista.

"Panin merkille, kuinka paljon ihmiset täällä Pohjoismaissa näyttävät rakastavan maitotuotteita ja kastikkeita", kertoo Green.

"Makeat kastikkeet ovat paljon yleisempiä Pohjois-Euroopassa kuin kotiseudullani", myöntää Naoi. "Japanissa käytämme ruoanlaittoon miriniä, tai riisiviiniä, joten makeaa kastiketta tai lisuketta ei välttämättä tarvitse lisätä."

"Emme puhu yrityksessämme mistään muusta kuin ruoasta - joka päivä, koko ajan", vitsailee Filippi.

Naoi Group on erikoistunut nyytteihin, vaikka se valmistaa myös edamame-papuja (tuoreet soijapavun palot) ja yakinikua (grillatusta lihasta valmistettu japanilainen ruokalaji).

Naoi Groupin omalla merkillään valmistamat MenMen-nyytit perustuvat perinteiseen japanilaiseen gyoza-reseptiin. Ne sisältävät pienen määrän soijakastiketta ja suolaa ja ne tarjoillaan tyypillisesti soijakastiketta ja etikkaa sisältävän dippikastikkeen kera. MenMen-nyytit höyrytetään ennen pakastamista. Pakastettu tuote voidaan valmistaa suoraan paistamalla, mikroaaltouunissa, höyrytettynä tai keitettynä keitossa.

Green kertoo, että nyytit valmistetaan kokonaan tuoreista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä keinotekoisia säilöntäaineita. Lisäksi hän kertoo kaikkien nyyttilajikkeiden olevan erittäin vihannespitoisia. Hän lisää, että lihanyyttienkin täytteestä lähes 80 prosenttia koostuu tuoreista vihanneksista.

"Valkoinen kaali on erinomainen ainesosa. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, samalla kun vesikastanjat antavat koostumukselle mukavasti rapeutta", hän sanoo.

Naoi lisää, että nyytit sopivat täydellisesti pakastettavaksi. Pakastamiseen Naoi Group käyttää AGAn toimittamaa Merlin MT Cryogenic Tunnel Freezer -pakastustunnelia.

Vuonna 2014 Naoi Group käynnisti Vällingbyn laitoksen kehityshankkeen. Tuloksena oli täysin automatisoitu tuotantoprosessi, lukuun ottamatta pakkausta, joka tehdään edelleen käsin. AGA oli mukana tukemassa laitoksen kehityshanketta alusta loppuun saakka, etenkin uuden pakastustunnelin asennusvaiheessa. Se on ollut käytössä tämän vuoden toukokuusta alkaen.

AGAn Naoi Groupista vastaava asiakaspäällikkö Lars-Åke Hansson selittää, että tämä pakastintyyppi takaa laadukkaan pakastetun tuotteen ja energiatehokkaan toiminnan verrattuna muunlaisiin lineaarisiin pakastustunneleihin.

Kahdeksan metriä pitkä kryogeeninen pakastustunneli toimii nestemäisellä typellä. Pakastin on varustettu kaasusäiliöllä, joka annostelee nestemäistä typpeä putken kautta. Syötettävän typen määrä riippuu siitä, kuinka kylmä pakastimen on oltava.

Hansson kertoo, että AGA on tehnyt laajoja kokeita Naoi Groupin tuotteille Helsingborgissa sijaitsevassa koelaitoksessaan.

"Pyydämme yleensä uusilta asiakkailta tuotenäytteitä, jotta voimme testata niitä löytääksemme parhaan pakastusratkaisun heidän tarpeisiinsa", hän sanoo.

Vuonna 2015 AGAn laitoksessa testattiin kolme erilaista MenMen-nyyttiä.

"Lämmitimme nyytit realistiseen höyrytyslämpötilaan, jonka jälkeen ne pakastettiin, jolloin pystyimme määrittämään Naoi Groupin tarpeet tunnelin pituuden, tarvittavan nestemäisen typen määrän ja muiden laitteiden suhteen", sanoo Hansson.

Täytteestä riippuen nyyttien matka tunnelin lävitse kestää tällä hetkellä noin 11–13 minuuttia. Tässä ajassa nyytin lämpötila lasketaan +85 °C asteesta -18 °C asteeseen.

Hanssonin mukaan nyytit voitaisiin pakastaa nopeamminkin, mutta Naoi Group valitsi tämän menetelmän säilyttääkseen nyyttien muodon.

"AGAn pakastustekniikalla prosessi tapahtuu hyvin nopeasti, jotta ruoan sisällä olevat rakenteet eivät ehtisi rikkoutumaan", sanoo Hansson. "Tämä estää nesteen menetyksen ja maun lieventymisen, joka olisi vaarana hitaammassa pakastusprosessissa."

"Sen sijaan kaikki maut koteloidaan turvallisesti nyytin sisälle", hän toteaa.

    • LinkedIn Social Media icon
    • YouTube Social Media icon
    • Sivukartta
    • Käyttöehdot
    • Oikeudelliset tiedot
    • Tietosuoja
    • Säännöt
  • © The Linde Group 2018

Parantaakseen kotisivujensa ominaisuuksia The Linde Group haluaa käyttää evästeitä tiedon tallentamiseksi tietokoneellesi.
Parantaakseen kotisivujensa ominaisuuksia The Linde Group haluaa käyttää evästeitä tiedon tallentamiseksi tietokoneellesi. Muutamat evästeet ovat olennaisia sivujen toimimiseksi ja ovat jo käytössä. Voit poistaa tai estää kaikki evästeet tältä sivustolta, mutta jotkin sivuston osat ehkä eivät silloin toimi. Lisätietoja käyttämistämme evästeistä ja niiden poistosta löydät osiosta Tietosuoja.
You must check the "I accept cookies from AGA sites" box to accept.
Lue lisää