Skip to main content
Lisää kirjanmerkkeihinLataa sivu PDF-formaatissaTulosta sivuAGA LinkedInAGA YouTube kanava
 

Toiseksi kevyin alkuaine helium painaa vain seitsemäsosan ilman painosta. Helium on kemiallisesti reagoimatonta, huonosti veteen liukenevaa, palamatonta ja räjähtämätöntä. Helium on kylmin tunnettu neste (–269 ºC).

Vaikka helium on toiseksi yleisin alkuaine, sitä on vaikea löytää. Suurin osa heliumista uutetaan maakaasuesiintymistä, jotka sisältävät 1–7 tilavuusprosenttia heliumia. Tällaisia maakaasuesiintymiä on lähinnä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Puolassa, Venäjällä ja Afrikassa.

Heliumia voidaan käyttää monenlaisissa sovelluksissa: kevyenä kaasuna, joka nostaa ilmapalloja ja ilmalaivoja, ilmaisinkaasuna pienimpienkin vuotojen havaitsemisessa putkilinjoissa ja säiliöissä, suojakaasujen tärkeänä aineena hitsauksessa, kantajakaasuna jäännösanalyysissä, optisten lasikuitujen valmistuksessa ja jäähdytysaineena avaruusteknologiassa ja lääketieteessä. Toimitamme heliumia kaikissa eri puhtausasteissa ja kaikkina eri seoksina paineistetussa tai nesteytetyssä muodossa millaisen määrän tahansa.

 

Kaasumainen helium

Heliumkaasun poikkeuksellisia ominaisuuksia käytetään monilla teollisuudenaloilla ja useissa prosesseissa, kuten sukelluksessa, nostamisessa, vuototestauksessa, autoteollisuudessa, puolijohteiden valmistuksessa, leikkauksessa ja hitsauksessa, nanoteknologiassa, analyyttisiin tarkoituksiin ja ilmapallojen täyttämiseen.

 

Nestemäinen helium

Nestemäinen helium toimitetaan asiakkaille eristetyissä ISO-säiliöissä tai Dewarin pulloissa ja kaasumainen helium pulloissa, pullopakkauksissa tai säiliöperävaunuilla.

 

Helium ilmapalloissa

Voimme auttaa tapahtuman suunnittelussa neuvomalla, minkä kokoinen pullo ja kuinka paljon heliumia tarvitaan.

 

Turvallisuus

Turvallisuus on AGAlle ensiarvoisen tärkeää. Siksi neuvomme, miten korkeapaineisia, ilmapallojen täyttöön tarkoitettuja heliumkaasupulloja käsitellään, säilytetään ja kuljetetaan turvallisesti ja miten ilmapallot täytetään turvallisesti.

Ennen kuin käsittelet tai käytät ilmapallojen täyttöön tarkoitettuja kaasupulloja varmista, että olet ymmärtänyt kaasun ominaisuudet ja sen mahdolliset vaarat. Varmista myös, että osaat käsitellä pulloja oikein ja tiedät hätätilanteessa tarvittavat toimenpiteet.

Oikein käytettynä ilmapallokaasu on turvallista, mutta sitä ei saa koskaan hengittää tahallisesti, sillä se on tukahduttavaa.

Kaasua säilytetään painavissa ja vankkatekoisissa pulloissa, joiden sisällä on korkea paine. Pulloja on säilytettävä turvallisessa paikassa ja käsiteltävä hyvin varovasti onnettomuuksien ja henkilövahinkojen välttämiseksi.


Kysymyksiä?

Kysy HiQ tiimiltä
 Ota yhteyttä

AGA myyntipistehaku


 Löydä lähin

AGA dealer finder 212x90

Lisätietoa


 Lue lisää

Water drop

Käyttöturvallisuustiedotteet

Tutustu turvallisuusohjeisiin
 Klikkaa

Turvallisuusohjeet

Tietoa kaasujen turvallisesta käytöstä
 Klikkaatracking