Propane burner for food preparation,

NestekaasuPropaania eli nestekaasua käytetään monipuolisesti erilaisissa teollisuussovelluksissa.

Nestekaasu on ihanteellinen ja tehokas energianlähde. Nestekaasuliekki ei nokea eikä tuota rikki-, raskasmetalli- tai myrkkypäästöjä. Nestekaasun palaessa syntyy pääasiassa vain hiilidioksidia ja vesihöyryä, eli samoja aineita kuin ihmisen uloshengityksessä.

Nestekaasun hyötysuhde on korkea, sillä puhdas palaminen mahdollistaa suorapolttosovellusten käytön. Tällöin palokaasut johdetaan lämmitettävään tilaan eikä erillistä lämmönvaihdinta tarvita. Lisäksi nestekaasuliekkiä on helppo säätää.

  • Teollisuudessa nestekaasua käytetään monipuolisesti erilaisissa lämmitys- ja tuotantoprosesseissa, kuten lasin, teräksen ja keramiikan valmistuksessa. Nestekaasua käytetään myös sulatukseen, hehkutukseen, päästämiseen, kuivatukseen ja juottamiseen.

  • Rakennustyömailla nestekaasua käytetään tilojen lämmitykseen ja kuivaukseen sekä betonin kovettamiseen ja kattotöihin.

  • Trukeissa, jäähallien jäädytyskoneissa, siivouskoneissa ym. sisällä käytettävissä ajoneuvoissa nestekaasu on suosittu polttoaine puhtaan palamisen ansiosta.

  • Kasvihuoneissa nestekaasua käytetään lämmön ja hiilidioksidin tuotantoon kasvien kasvunopeuden ja sadon lisäämiseksi.

  • Ruoanlaitossa nestekaasun korkea lämpöarvo sekä lämpötilan nopea ja joustava säädettävyys tekevät siitä niin ammattikokkien kuin kotigrillaajien suosikin.

AGAn nestekaasua on saatavissa alumiini-, komposiitti- ja teräspulloissa. Löydät pullokoot oheisesta liitteestä. Turvallisuussivuillamme voit tutustua kaasupullojen turvalliseen käsittelyyn ja ladata käyttöösi viimeisimmän käyttöturvallisuustiedotteen.

Haetko enemmän kuluttajille suunnattua nestekaasutietoa? MyAGA-sivuilta löydät hyvät vinkit nestekaasun käyttöön niin grillauksessa, ruuanlaitossa, lämmittimissä kuin asuntovaunuissakin sekä jälleenmyyjiemme yhteystiedot. Tutustu myös turvallisuusvinkkeihimme!